Relax

Tijd voor vitaliteit? Begin met ontspanning!

De stilte die deze donkere maanden met zich meebrengen, hoeven helemaal niet saai te zijn. Het is een mooie tijd om te vertragen en te reflecteren.

Geluk begint in je buik. Onze darmen zijn van onmiskenbaar belang voor een goede gezondheid. Gezonde voeding zorgt voor een gezonde darmflora. Een gezonde darmflora heeft ook effect op je mentale gezondheid.

Zijn je darmen op en top in evenwicht, dan voel je je vitaal en zal je niet snel kiezen voor een chocoladereep. Langs de andere kant is het niet gemakkelijk om de verleiding van ongezond voedsel te weerstaan wanneer je een dip hebt. Zo houdt het systeem zichzelf in stand: goed eten, gezonde darmen, trek in nog meer gezond eten. En omgekeerd: je voelt je slecht, daarom eet je koekjes, je lichaam reageert daarop en daardoor voel je je nog slechter.

Hoe kan je deze cirkel doorbreken? Begin ik met het eten van gezonde voeding zodat ik mij beter voel? Of probeer ik me eerst beter te voelen om dan te beginnen met gezonde voeding? Het beste is om gewoon te beginnen met te ontspannen. We hebben tegenwoordig zoveel te maken met stress en deze stress heeft ook een invloed op je darmen. Sleutelwoorden zouden hier kunnen zijn: minder en beter. We hebben weinig nodig om gelukkig te zijn. Verstil je leven. Reflecteer en vertraag. Hierdoor kunnen zaadjes ontkiemen, krijg je nieuwe ideeën en win je aan helderheid en rust. De stilte van een lege agenda… een zegen…