Lentemaand is zuiveringsmaand!

Je darmen, lever en nieren zijn belangrijke organen in je lichaam. Ze zorgen er voor dat je lichaam gereinigd wordt. Schadelijke stoffen kunnen zich opstapelen en daarom is een zuiveringskuur nu en dan zeker geen overbodige luxe.

Je lever fungeert als een soort vuilnisophaaldienst in je lichaam. Schadelijke stoffen die we dagelijks binnenkrijgen door onder andere onze voeding, worden door de lever onttrokken uit je lichaam en worden ook opgestapeld in de lever. Schadelijke stoffen zijn onder andere kleur- en smaakstoffen, pesticiden op groenten en fruit, alcohol, cafeïne, nicotine, conserveringsmiddelen, stabilisatoren en emulgatoren.

Wanneer je wilt starten met het zuiveren van je lichaam is het raadzaam om vooral licht voedsel te eten. Licht voedsel verteert gemakkelijker en je lever zal minder hard moeten werken om alle schadelijke stoffen uit je lichaam te krijgen. Vermijd ook voedingstoffen die bovenstaande schadelijke stoffen bevatten. Ook chocolade, zoete en zoute koekjes, vettige snacks en sauzen schrap je beter van het menu.

Verder is het goed om veel water te drinken. Dit helpt je lever om schadelijke stoffen af te voeren. Kook altijd met onbewerkte, pure en biologische producten.

Wanneer je je lever niet alleen wilt ontlasten, maar ook efficiënt wil ontgiften kunnen volgende voedingsmiddelen helpen: biologische producten (ze bevatten geen bestrijdingsmiddelen), zure groenten en fruit zoals citroen, appelen, bessen en zuurkool, het gezonde kruid kurkuma (Javaanse geelwortel), artisjok, bittere groenten zoals pompelmoes, witloof en andijvie, wortels.

Ook kan je supplementen kopen die zowel je lever, nieren en darmen ondersteunen bij het ontgiften. Pas dan wel ook goed je voeding aan en drink zeker voldoende water voor een optimaal resultaat!