Risotto met peultjes en parmezaan

Dit heb je nodig: 1-1,5 l groentenbouillon – 400 g risottorijst – 400 g peultjes, in de lengte doormidden en beetgaar – 200 ml droge witte wijn – 100 g doperwtjes – 4 el parmezaanse kaas, geraspt – 1 sjalotje fijngesnipperd – 1,5 el boter – 1 el boter.

Zo maak je het: Verhit de olie samen met een halve eetlepel boter in een pan en fruit hierin het sjalotje. Voeg de rijst toe en blijf roeren met een houten lepel totdat de rijst zeer heet is en de korrels glanzen. Giet vervolgens de wijn erbij en roer voortdurend tot alle wijn geabsorbeerd is. Voeg daarna een flinke scheut bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst. Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen. Ga hiermee door tot de rijst gaar is, maar nog net een beetje bite in de kern heeft. Dit duurt circa 20 minuten. Het kan zijn dat je niet alle bouillon nodig hebt. Schep er na 15 minuten van de kooktijd de peultjes en doperwtjes door en laat alles goed doorwarmen. Roer als laatste de kaas en de rest van de boter door de risotto en verdeel over 4 borden.

Smakelijk!

Tip: Kies voor de lekkerste smaak en de beste voedzaamheid steeds voor biologische ingrediënten!

Met dank aan Lekker Weten Lente voor het recept!