fbpx Bioplaza - beter natuurlijk

Bioplaza

Ringlaan 212, 3900 Pelt (B)
Vragen? Bel 011 66 32 37 of mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zoek
Search - Easy Blog
Search - Categories
Search - Contacts
Search - Content
Search - News Feeds
Search - Tags

Kruiden & specerijen

  • Home
  • Kruiden & Specerijen
Natuurlijke kruiden en kruidenthee

In onze huidige maatschappij hebben we vaak te maken met voedingstekorten, verzuring en oxidanten. Dit kan leiden tot allerlei ouderdomskwaaltjes en andere lichamelijke ongemakken. Kruiden en specerijen zijn een grote bron van antioxidanten en vitaminen. Daardoor kunnen ze zorgen voor een ondersteunende werking op je gezondheid. Vroeger werden ze dan ook als geneesmiddel gebruikt.

Kruidenthee’s bestaan in veel verschillende soorten. Van elk soort kruid kan je wel een “thee” trekken. Kruidenthee heeft eigenlijk niet veel met thee te maken omdat er geen theeblaadjes in zitten. Toch wordt dit vaak zo genoemd, waarschijnlijk omdat men iets laat trekken in warm water en het erna opdrinkt. Daarom kan er beter gesproken worden van “kruideninfusies”. Voorbeelden van kruideninfusies zijn kamillethee, zoethoutthee, pepermuntthee en rooibosthee.

Als je kruiden koopt, is het belangrijk dat je erop let dat je een goede kwaliteit hebt. In vele kruiden die je bijvoorbeeld in de supermarkt vindt, zitten veel toegevoegde E-nummers om onder andere het klonteren tegen te gaan. Deze E-nummers kunnen nadelige gevolgen hebben voor onze gezondheid. In tegenstelling tot kruiden zijn specerijen afkomstig uit landen met een tropisch klimaat. Ze komen onder andere van de wortel, schors, vruchten en bloemen van de plant. Tot de meest gekende specerijen behoren gember, peper, kruidnagel, kaneel en nootmuskaat.

Ook hier is het belangrijk dat je let op een goede kwaliteit. Soms worden er immers producten toegevoegd als vulmiddel om de hoeveelheid te vergroten. Aangezien deze vulmiddelen ook niet altijd even onschadelijk zijn, is het beter om uit te kijken naar 100% pure specerijen, liefst ook met een bio-label.

Natuurlijke kruiden bij Bioplaza
Gemmotherapie en Aromatherapie Overpelt

'Onze natuurlijke garantie voor een gezonder leven'

Bio - puur genieten