fbpx Bioplaza - beter natuurlijk

Bioplaza

Ringlaan 212, 3900 Pelt (B)
Vragen? Bel 011 66 32 37 of mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zoek
Search - Easy Blog
Search - Categories
Search - Contacts
Search - Content
Search - News Feeds
Search - Tags

Wat is bio?

De termen ‘bio’ of ‘biologisch’ mogen niet zomaar te pas en te onpas gebruikt worden. Het zijn beschermde begrippen die slaan op een bepaalde manier van werken in landbouw en veeteelt. Deze zijn onderworpen aan zeer strenge regels. Zo mogen biologische boeren vrijwel geen gebruik maken van chemische of synthetische pesticiden en insecticiden maar worden natuurlijke vijanden hiervoor ingezet. Dit resulteert in een eindproduct dat veel gezonder is voor de mens. Niet alleen worden de giftige bestrijdingsmiddelen niet meer geconsumeerd, de plant moet zich ook zelf verdedigen tegen zijn vijanden.

Om die reden zitten er in biologische voeding veel meer vitaminen en mineralen dan in gewone voeding. En krijgt het eten weer zijn oorspronkelijke smaak terug. Want waren de groenten uit opa’s tuin niet de lekkerste? Dieren krijgen dan niet zomaar antibiotica toegediend en ze hebben meer bewegingsvrijheid. Respect voor plant en dier, ook dat is biologisch!

Biologisch-dynamische landbouw gaat nog een stapje verder. Nog strenger dan bij gewone biologische landbouw ligt de nadruk hier op duurzaamheid. Door verschillende gewassen tegelijk te telen zal de bodem minder makkelijk uitgeput geraken en komen er minder vaak ziektes voor. Verder zijn de regels inzake bemesting en bestrijding nog veel strenger. Biologisch-dynamische voeding kan je herkennen aan het speciale Demeter-keurmerk dat pas na strenge controles verkregen kan worden.

Waaraan moeten biologische of bioproducten voldoen?

'Onze natuurlijke garantie voor een gezonder leven'

Bio - puur genieten