Recept van de maand
Lentestoofpotje met seitan
Snij 2 kleine rode uien in ringen, 2 jonge worteltjes in partjes en ½ rode puntpaprika in dikke ringen. Stoof kort aan met een soeplepel kokosolie. Bevochtig met groentebouillon tot de groenten ruim onder staan. Doe er dan ongeveer 15 sluimerwten bij, ¼ van een kleine broccoli, in roosjes, 2 lente uitjes, een 10-tal champignons, 15 groene asperges en 50 gr jonge erwtjes. Laat garen tot de sluimerwten beetgaar zijn en doe er dan 150 gr in blokjes gesneden seitan bij. Vul het stoofpotje aan met haverroom, doe er nog een tiental kerstomaatjes bij en laat nog even terug opwarmen zonder koken. Lekker met volle rijst, groene linzen of gebakken primeur patatjes.
Smakelijk!
Tip: Kies voor de lekkerste smaak en beste voedzaamheid steeds voor ingrediënten van biologische kwaliteit!
Met dank aan Biogezond!