Recept van de maand
Dadelcake met walnoten
Verwarm 375 ml rijstmelk en brokkel er 200 gr dadelpasta in (of 200 gr ontpitte en fijngemalen dadels) en 75 gr kokosolie. Laat zachtjes verder opwarmen, zonder koken, tot de dadelpasta gesmolten is. Haal van het vuur, laat even afkoelen en meng er dan 30 gr volkoren rijstmeel, 75 gr teffmeel en 90 gr kastanjemeel door met 7 gr bakpoeder. Roer er tenslotte nog 1 ei en 1 eigeel door. Laat het beslag een half uurtje rusten en stort het dan in een met bakpapier beklede vorm. Bak op 180 graden gedurende 50 minuten. Strooi na een half uurtje een handvol walnoten over de cake (om verbranden van de noten te voorkomen).
Smakelijk!
Tip 1: Verdraag je wel gluten? Vervang dan het meel door 120 gr een ander niet geraffineerd meel (bijv. eenkoornspelt meel T70).
Tip 2: Kies voor de lekkerste smaak en beste voedzaamheid steeds voor ingrediënten van biologische kwaliteit!
Met dank aan Biogezond!