Recept van de maand
Courgette caprese
Dit heb je nodig: 1 courgette - 1 tomaat - 60 gram geitenkaas (naturel) - 10 gram suikervrije pesto - Paar blaadjes verse basilicum - Zeezout en zwarte peper
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de courgette over de lengte doormidden. Snij ook de tomaat en de geitenkaas in plakken. Leg de beide courgettehelften met de bolle kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Snij eventueel een stukje van de onderkant af, zodat ze niet kunnen omvallen. Bedek de courgettehelften met de pesto. Verdeel vervolgens de tomaat en de geitenkaas over de courgette. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de courgette caprese 20 à 30 minuten, totdat de courgette naar wens gaar is. Leg de courgette caprese op een bord, verdeel de basilicum erover en bestrooi met een snufje zeezout en zwarte peper.
Smakelijk!
Tip: kies voor de lekkerste smaak en de beste voedzaamheid steeds voor ingrediënten van biologische kwaliteit!
Een recept van puurfiguur.nl