Recept van de maand
Recept: Linzenbrood met citroen en gember
Dit heb je nodig: 250 gr. rode linzen – 35 gr. olijfolie – 15 gr. zeste van citroen – 5 gr. geraspte gember – 30 gr. fijn gehakte rode ui – 6 gr. zout
Zo maak je het: Weeg 250 gr. rode linzen en laat deze enkele uren weken in ruim water. Afgieten en laten uitlekken. Giet er vervolgens 35 gr. olijfolie bij en mix fijn. Voeg 15 gr. zeste van citroen, 5 gr. geraspte gember, 30 gr. fijn gehakte rode ui en 6 gr. zout toe. Meng alles goed en stort in een vorm bekleed met bakpapier. Bak gedurende 30 minuten op 180 graden. Laat afkoelen op een rooster.
Tip: Kies voor de beste voedzaamheid en lekkerste smaak steeds voor ingrediënten van biologische kwaliteit!
Smakelijk!