Recept van de maand
Recept: Gevulde paprika
Dit heb je nodig: 1 gele paprika – 550 gr aardappelen – 2 gr uipoeder – 2 gr lookpoeder – 1 gr paprikapoeder – 5 gr verse peterselie gehakt – 1 pijpajuintje – sap van ½ citroen – eventueel een beetje water
Zo maak je het: Snij de gele paprika overlangs door en verwijder de zaadlijsten met de pitten. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en stoom ze vervolgens gaar. Als de aardappelen voldoende gaar zijn pureer ze samen met de overige ingrediënten. Indien ze te droog zijn, eventueel een beetje water toevoegen. Vul de paprika op met de puree en schuif gedurende 20 minuten in de oven op 180 graden. Serveer met verse peterselie.
Tip: Kies voor de lekkerste smaak en beste voedzaamheid steeds voor ingrediënten van biologische kwaliteit!
Smakelijk!