Bioplaza

Ringlaan 212, 3900 Pelt (B)
Vragen? Bel 011 66 32 37 of mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zoek
Search - Easy Blog
Search - Categories
Search - Contacts
Search - Content
Search - News Feeds
Search - Tags
  • Home
  • Recept van de maand

Recept van de maand

Gari (ingelegde gember)

Benodigdheden:
250 gr schoongemaakte gember – grijs zeezout – 150 ml rijstazijn – 50 gr witte ongeraffineerde rietsuiker.

Zo maak je het:

Snij de gember in flinterdunne plakjes. Doe dit best met een scherp dun mes of mandoline. Meng dan goed met zout en laat dit een nachtje trekken. Kook de rijstazijn op met de suiker en laat even inkoken tot een lichte siroop. Spoel vervolgens het zout grondig van de gember, doe deze in een goed schoongemaakt en gesteriliseerd potje. Giet daarna de rijstroop erover. Sluit goed af en zet weg in de koelkast. Na ongeveer een week is de gari klaar.

Tip:
Kies voor de beste smaak voor biologische ingrediënten. Wat betreft de gember kies je best biologische gember afkomstig uit Peru.

Succes!


Gari

 

'Onze natuurlijke garantie voor een gezonder leven'

Bio - puur genieten