Bioplaza

Ringlaan 212, 3900 Pelt (B)
Vragen? Bel 011 66 32 37 of mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zoek
Search - Easy Blog
Search - Categories
Search - Contacts
Search - Content
Search - News Feeds
Search - Tags
  • Home
  • Recept van de maand

Recept van de maand

Groentenburgers met yoghurtsaus

Benodigdheden:
6 burgers: 100 gram rode linzen – 1 sjalot – 1 teentje look – 1/4de citroen – 20 gram havervlokken – 1/4de rode paprika – 1/2de pijpajuin – 1/2de wortel, geraspt – Kokosolie – Bouillonpoeder – 2 el volle yoghurt – ½ heel fijn gehakt sjalotje – ½ teentje look – ½ theelepeltje honing – Olijfolie – Ras-el-hanout – Peper/zout.

Zo maak je het:

Snij het sjalotje en de look fijn en stoof aan in een beetje kokosvet. Was de linzen grondig en voeg ze er vervolgens bij. Rasp de schil van de citroen en doe bij de linzen. Bevochtig daarna met bouillon tot ze net onder staan en laat dan langzaam op een klein vuur gaar worden. Roer om tot het water verdampt is. Voeg vervolgens de havervlokken toe en de fijngesneden paprika, pijpajuin en wortel. Laat even afkoelen en vorm dan burgertjes. Laat enkele uren opstijven in de koelkast. Meng het sjalotje en de look onder de yoghurt, doe er de honing bij en vervolgens olijfolie toevoegen tot een gladde saus. Kruid met ras-el-hanout, peper en eventueel een beetje zout. Bak de burgertjes kort langs beide zijden in kokosolie en serveer met de yoghurtsaus.

Tip:
Kies voor de beste smaak en hoogste voedingswaarde steeds voor biologische ingrediënten!

Smakelijk!


 

'Onze natuurlijke garantie voor een gezonder leven'

Bio - puur genieten