Bioplaza

Ringlaan 212, 3900 Pelt (B)
Vragen? Bel 011 66 32 37 of mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zoek
Search - Easy Blog
Search - Categories
Search - Contacts
Search - Content
Search - News Feeds
Search - Tags
  • Home
  • Recept van de maand

Recept van de maand

Chili Sin Carne

Benodigdheden: Rode palmolie – 1 rode ui – 2 wortelen – 1 rode paprika – 1 gele paprika – 2 selderstengels – 1.5 cm gember – 2 teentjes look – 500 gr gepelde tomaten – 1 kl kaneelpoeder – ½ kl komijnpoeder – 1kl gerookte paprikapoeder – 800 gr rode chilibonen – 250 gr kikkererwten (uit blik of glas) – 230 gr maiskorrels (uit blik of glas) – grijs zeezout – zure room – 1 limoen
Kies best voor ingrediënten van biologische kwaliteit voor de lekkerste smaak.

Zo maak je het: Snij de ui, wortelen, paprika en selder in blokjes van ongeveer 1.5 op 1.5 cm. Fruit aan in rode palmolie met in dunne plakjes gesneden gember en look. Snij vervolgens de tomaten in blokjes en voeg ze toe. Voeg daarna de kruiden, de bonen, kikkererwten en mais erbij en laat zachtjes onder een deksel 45 minuten pruttelen. Smaak verder af met zwarte peper en eventueel een beetje zeezout. Serveer met zure room en een weinig geraspte limoenschil.
Dit gerecht is heel lekker met volle rijst.

Smakelijk!

Chili-Sin-Carne

 

'Onze natuurlijke garantie voor een gezonder leven'

Bio - puur genieten