fbpx Bioplaza - beter natuurlijk

Bioplaza

Ringlaan 212, 3900 Pelt (B)
Vragen? Bel 011 66 32 37 of mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zoek
Search - Easy Blog
Search - Categories
Search - Contacts
Search - Content
Search - News Feeds
Search - Tags
  • Home
  • Natuurwinkel in Overpelt voor biologische producten en voedingsadvies

Natuurwinkel in Overpelt voor biologische producten en voedingsadvies

Gezonde voeding staat aan de basis van een goede gezondheid. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om veel aandacht te besteden aan hun voedingspatroon en over te stappen op biologische voeding. Als je op zoek bent naar een natuurwinkel in Overpelt kun je het beste bij Bioplaza terecht. Wij hebben niet alleen een ruim assortiment in biologische producten maar je kunt ook bij ons terecht voor een persoonlijk voedingsadvies.

Veel mensen denken bij de biologische voeding (zoals producten met het biologisch-dynamisch Demeter-keurmerk) aan onbespoten en natuurlijke producten. Dit is gedeeltelijk waar, maar dekt niet volledig de lading. Biologische teelt is inderdaad niet behandeld met chemische of synthetische pesticiden en insecticiden, maar er zijn meer vereisten waaraan een product moet voldoen om als biologisch te worden gezien.

Er mogen immers géén kleur-, geur- of smaakstoffen in de producten zijn verwerkt, de natuurlijke kringloop moet in stand zijn gehouden en de biologische landbouw moet gericht zijn op duurzaamheid ter voorkoming van uitputting van de landbouwgrond. Dit zijn overigens een aantal voorbeelden van de strenge eisen waaraan biologische producten moeten voldoen. De kern van biologische landbouw en voeding is dat de productie gericht is op de ecologische draagkracht van de directe omgeving.

Waarom kiezen voor biologische producten?

Biologische producten kunnen dus gezien worden als verantwoordelijke, duurzame producten voor zowel de mens als de omgeving. Dit is slechts één reden om te kiezen voor biologische producten. Er zijn natuurlijk veel meer reden om deze keuze te maken:

  • Biologische producten bevatten meer voedingsstoffen;
  • Biologische producten smaken beter;
  • Biologische producten zijn niet genetisch gemanipuleerd;
  • Biologische producten hebben een eerlijke afkomst;

Als je dit lijstje leest, zul je direct de conclusie trekken dat biologische producten véél gezonder zijn dan vergelijkbare producten die een kunstmatige achtergrond hebben. Er zitten dan ook veel meer vitamines en mineralen in deze eerlijke voeding. Veel mensen zien het echter als groot nadeel dat biologische producten wat duurder zijn dan gemiddeld maar wat is de prijs voor een goede gezondheid? Deze prijs is wat ons betreft onbetaalbaar.

Biowinkel voor mensen uit Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel en Lommel

Veel winkels zien biologische voeding als een bijproduct en voeren slechts een beperkt assortiment in deze productgroep. Als je echter in Overpelt of omgeving woont, kun je hiervoor uitstekend bij Bioplaza terecht. Wij hebben een zeer ruim assortiment in biologische- en allergeenvrije voeding. Daarnaast kun je onze biowinkel zeker bezoeken voor een breed gamma aan natuurzuivere huidverzorgings- en onderhoudsproducten, die vanzelfsprekend ook zijn samengesteld op basis van natuurlijke ingrediënten.

Ook als je op zoek bent naar natuurlijke voedingssupplementen zul je bij ons het juiste product kunnen vinden. We hebben hierin een zeer ruim assortiment. In deze productgroep hebben we ook diverse voedingssupplementen die gerelateerd zijn aan bijvoorbeeld de gemmotherapie, de aromatherapie en de Bach Bloesem therapie.

Door deze specialisatie zijn er niet alleen veel mensen uit Overpelt die ons bezoeken, maar ook veel mensen uit omliggende plaatsen zoals Neerpelt, Hamont-Achel en Lommel. Onze winkel aan de Ringweg 212 (naast het Mariaziekenhuis) is dan ook makkelijk te bereiken. We hebben zeer veel parkeerruimte in de omgeving van de winkel en er is een halte van de Noord-zuidlijn op loopafstand.

Advies over biologische voeding en voedingssupplementen

Een andere service waardoor veel mensen uit Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel en Lommel onze winkel bezoeken is onze persoonlijke service. Je kunt dagelijks bij ons terecht voor een persoonlijk advies over biologische voeding en voedingssupplementen.

Onze voedingsdeskundige heeft zeer veel kennis en ervaring op dit vakgebied en zal iedere vraag over biologische voeding in combinatie met gezondheid kunnen beantwoorden. Op deze manier dragen we graag bij aan onze samenleving en hopen we veel mensen te kunnen helpen die dit ook willen doen. Bioplaza is onze natuurlijke garantie voor een gezonder leven.

 

'Onze natuurlijke garantie voor een gezonder leven'

Bio - puur genieten