fbpx Bioplaza - beter natuurlijk

Bioplaza

Ringlaan 212, 3900 Pelt (B)
Vragen? Bel 011 66 32 37 of mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zoek
Search - Easy Blog
Search - Categories
Search - Contacts
Search - Content
Search - News Feeds
Search - Tags

Nieuws - Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op vlak van gezonde voeding

  • Home
  • Nieuws
  • Deze 5 kruiden maken jouw lichaam klaar voor de lente

Bioplaza - nieuws

Nieuws over gezonde voeding en blijf op de hoogte van wat er leeft bij Bioplaza.

Deze 5 kruiden maken jouw lichaam klaar voor de lente

Deze 5 kruiden maken jouw lichaam klaar voor de lente

Tijdens de wintermaanden vertraagt ons lichaam. Het metabolisme vertraagt om energie, voedsel en warmte te besparen. De ontgiftende organen, zoals de lever en de nieren, kunnen ook een beetje traag worden. Ze stapelen dan afvalstoffen en vetten op. Met bepaalde kruiden kan je jouw lichaam helpen om zich van die opgeslagen metabolische afvalstoffen, toxines en overtollig vet te ontdoen. We zetten ze hier op een rijtje:

1. Paardenbloem (Taraxacum Officinale)

Paardenbloem is een krachtpatser voor de lever en de nieren. Het is een diureticum dat afvalstoffen snel uit het lichaam verwijdert. Een bitter kruid stimuleert het spijsverteringsstelsel waardoor jouw voedsel efficiënter verteert. Dit is belangrijk omdat voedingsstoffen dan gemakkelijker beschikbaar worden voor het lichaam, waardoor er minder afval wordt gegenereerd. Hierdoor kan de lever zich concentreren op echt belangrijke taken, zoals helpen om het lichaam van overmatige vetopslag te kwijten. Paardenbloemen zijn ook beladen met vitamines en sporenelementen.

2. Brandnetel (Urtica Dioica)

Brandnetels zijn stekelige groene planten die overal groeien in de buurt van water, of waar het vochtig is. Netels zijn een geweldige bron van ijzer, vitamines, mineralen zoals silicium en sporenelementen. Ze hebben opslagplaatsen van magnesium en calcium die, in deze vorm, snel worden opgenomen door het lichaam. Brandnetels reinigen metabole afvalstoffen uit het bloed en werken als een diureticum, waardoor de nieren en het urinewegsysteem al hun filter- en reinigingswerk kunnen doen.

3. Rode klaver (Trifolium Pratense)

Rode klaver ondersteunt de lever, reinigt het bloed en werd door kruidkundigen gebruikt om tumorgroei te voorkomen. Als een tonicum voor het immuunsysteem, helpt klaver om ziekten en infecties te voorkomen. Het heeft een ondersteunende werking tegen hoesten en verstopping van het ademhalingssysteem en kan ook ingezet worden door diegenen die proberen om hun vruchtbaarheid te verbeteren of tijdens de menopauze.

4. Alfalfa (Medicago Sativa)

Alfalfa is één van de meest voedselrijke kruiden die er zijn. De wortels groeien dieper in de grond dan de meeste plantenwortels. Hierdoor heeft het toegang tot voedingsstoffen die andere planten niet kunnen bereiken. Het kruid wordt meestal gebruikt voor zijn voedingskracht, maar het is ook een goed tonicum voor het spijsverteringsstelsel en de lever.

5 Grote Klis (Arctium Lappa)

Kliswortel helpt de huid, gewrichten en lever te ontdoen van algemene toxische stoffen. Het versterkt het immuunsysteem en heeft een bloedzuiverende werking. Het bevat ook inuline wat goed is voor onze darmflora en ingezet kan worden ter preventie van diabetes.

Wanneer je kiest om even een tijdje te detoxen, vermijd dan ook gedurende die periode geraffineerde suikers, koolhydraten en gefrituurd voedsel. Eet vooral verse (groene) groenten en fruit (niet te veel (2 stuks per dag)) om je detox vlotter te laten verlopen. Kies voor voldoende ontspanning en probeer overmatige stress te vermijden.

Recept: Risotto met peultjes en parmezaan
De grondige aanpak van gewrichtsklachten

'Onze natuurlijke garantie voor een gezonder leven'

Bio - puur genieten