fbpx Bioplaza - beter natuurlijk

Bioplaza

Ringlaan 212, 3900 Pelt (B)
Vragen? Bel 011 66 32 37 of mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zoek
Search - Easy Blog
Search - Categories
Search - Contacts
Search - Content
Search - News Feeds
Search - Tags

Nieuws - Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op vlak van gezonde voeding

Bioplaza - nieuws

Nieuws over gezonde voeding en blijf op de hoogte van wat er leeft bij Bioplaza.

Drie voedzame vleesvervangers

Tofu vleesvervanger

Drie voedzame vleesvervangers

In dit artikel bespreken we drie voedzame vleesvervangers en hoe je ze best gebruikt.

 

Tofu

Tofu (waarschijnlijk de meest bekende vleesvervanger) wordt gemaakt van sojamelk waar stremsel aan wordt toegevoegd. Het lijkt daarom een beetje op kaas en zit vol eiwitten, magnesium, calcium en ijzer. Goed kruiden of marineren is wel de boodschap want tofu zelf is vrij neutraal van smaak. Je kan het bakken, frituren en koken maar let erop dat je het voor gebruik goed laat uitlekken.

 

Peulvruchten

Niet alle peulvruchten zijn bruikbaar als vleesvervanger, ze moeten immers veel eiwitten bevatten. Linzen, kikkererwten, sojabonen, witte en bruine bonen zijn zeer geschikt. Ze bevatten tevens veel vezels en kunnen cholesterolverlagend werken. Je kan ze op verschillende manieren verwerken. Zo zijn linzen en bonen ideaal in stoofpotjes en zijn kikkererwten (verwerkt als humus) te gebruiken als dip of broodsmeersel. Bonen verhogen bovendien de voedingswaarde van gerechten en onderdrukken het hongergevoel. Ideaal dus als je wilt afslanken!

 

Tempeh

Net als tofu wordt tempeh gemaakt van sojabonen maar deze worden gefermenteerd waardoor het makkelijk verteerbaar wordt en het vitaminegehalte stijgt. Het is ook steviger dan tofu zodat het meer ‘bite’ heeft. Verder neemt het heel goed smaken op dus marineren is ook hier aan te raden. Het kan gebakken worden in een grillpan of als gehakt verwerkt worden in bijvoorbeeld spaghettisaus. Bovendien is het door zijn bereidingsmethode een uitstekend probioticum!

To Do
Zomervakantie Bioplaza

'Onze natuurlijke garantie voor een gezonder leven'

Bio - puur genieten