fbpx Bioplaza - beter natuurlijk

Bioplaza

Ringlaan 212, 3900 Pelt (B)
Vragen? Bel 011 66 32 37 of mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zoek
Search - Easy Blog
Search - Categories
Search - Contacts
Search - Content
Search - News Feeds
Search - Tags

Nieuws - Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op vlak van gezonde voeding

Bioplaza - nieuws

Nieuws over gezonde voeding en blijf op de hoogte van wat er leeft bij Bioplaza.

Minerale oliën in lippenbalsem

Minerale oliën in lippenbalsem

Een aantal weken geleden kwam het consumentenmagazine Testaankoop er al mee naar buiten: In de meeste lippenbalsems zitten schadelijke stoffen zoals vaseline en minerale oliën. Vaseline is een bijproduct aardolie, ook wel aardoliederivaten genoemd. ‘Vaseline’ is eigenlijk een geregistreerde merknaam maar tegenwoordig wordt het als soortnaam genoemd. De officiële naam van vaseline is Petroleum Jelly (Petrolatum). Het is dus heel erg duidelijk dat het een afgeleide is van aardolie.

Juist deze aardoliederivaten of minerale oliën zijn schadelijk voor de huid. Ze worden heel vaak gebruikt in verzorgingsmiddelen en zijn schadelijk wanneer ze inwendig gebruikt worden. En wat je op je lippen smeert, komt ook in je lichaam terecht. Bovendien is het zo dat alles wat je op je huid smeert, ook door je huid wordt opgenomen en zo in je bloedbaan terecht komt. Het is dus heel belangrijk om je bewust te zijn wat je op je huid smeert net zoals van dat wat je eet.

Bij Bioplaza kiezen we uitsluitend voor lippenbalsems en verzorgingsproducten zonder aardoliederivaten. Alle verzorgingsproducten zijn natuurlijk. De oliën die meestal gebruikt worden zijn amandelolie, jojobaolie, sesamolie, kokosolie,… Alle verzorgingsmiddelen zijn gecertificeerde natuurcosmetica!

Als je zeker wil zijn van je aankoop, kies dan voor een product dat 1 of meerdere van volgende gecertificeerde labels bevat: BDIH, Natrue of Ecocert. Deze labels staan steeds op de verpakking van het product.

5 oktober degustatiedag
Sparen voor gratis Biobox

'Onze natuurlijke garantie voor een gezonder leven'

Bio - puur genieten