fbpx Bioplaza - beter natuurlijk

Bioplaza

Ringlaan 212, 3900 Pelt (B)
Vragen? Bel 011 66 32 37 of mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zoek
Search - Easy Blog
Search - Categories
Search - Contacts
Search - Content
Search - News Feeds
Search - Tags

Nieuws - Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op vlak van gezonde voeding

Bioplaza - nieuws

Nieuws over gezonde voeding en blijf op de hoogte van wat er leeft bij Bioplaza.

Astaxanthine verbetert het geheugen

Astaxanthine verbetert het geheugen

Het “supercaroteen” astaxanthine uit de rode alg Haematococcus pluvialis (Bloedregenalg) is een heel sterk antioxidans dat tevens ontstekingswerend werkt.

Onderbouwde toepassingen ervan zijn: bescherming van de huid tegen zon en ouderdomsverschijnselen, afremmen van netvliesdegeneratie, verbeteren van het sportprestatievermogen en de spermakwaliteit, remmen van ontstekingen in het maagdarmkanaal en gewrichten en verlichten van depressiviteit. Om na te gaan of astaxanthine ook het geheugen kan verbeteren, werden voor een studie 44 gezonde personen geselecteerd met een matige vorm van geheugenverlies. Ze werden willekeurig onderverdeeld in een groep die dagelijks 9 mg astaxanthine kreeg en een groep die een placebo kreeg. Na 12 weken werd in de groep op astaxanthine een significant hogere score gemeten op twee geheugentesten: qua geheugenfuncties met 22% en qua redeneervermogen met 48%. Overigens scoorden de personen op astaxanthine ook beter op subjectief ervaren gegevens: ze ondervonden 25% minder problemen met het onthouden van namen van personen en voorwerpen.

Bron: Biogezond December 2020 pag 38

Tijd voor vitaliteit? Begin met ontspanning!
Zoetstoffen en depressie

'Onze natuurlijke garantie voor een gezonder leven'

Bio - puur genieten