fbpx Bioplaza - beter natuurlijk

Bioplaza

Ringlaan 212, 3900 Pelt (B)
Vragen? Bel 011 66 32 37 of mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zoek
Search - Easy Blog
Search - Categories
Search - Contacts
Search - Content
Search - News Feeds
Search - Tags

Nieuws - Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op vlak van gezonde voeding

Bioplaza - nieuws

Nieuws over gezonde voeding en blijf op de hoogte van wat er leeft bij Bioplaza.

CAERE: Gezond in zuivere eenvoud

CAERRE: Gezond in zuivere eenvoud

CAERE biedt een uitzonderlijke selectie unieke en krachtige natuurlijke tincturen en extracten. De producten van CAERE vormen de basis voor een gezond leven in zuivere eenvoud. In de keuze van de producten staat de kwaliteit van zowel de natuurlijke ingrediënten als hun bereidingswijze centraal. De unieke eigenschappen  van de natuurzuivere extracten van CAERE hebben een zeer gunstige invloed op het lichaam. Ze zijn 100% vrij van additieven en conserveringsmiddelen.

Groene propolis

Groene propolis wordt algemeen beschouwd als de beste propolis ter wereld en is bekend om zijn vele unieke eigenschappen. Hij bevat de grootste hoeveelheid flavonoïden en het unieke actieve bestanddeel artepillin-C. Groene propolis is afkomstig van rijke plantaardige grondstoffen en een onvervuilde natuurlijke omgeving.
Groene propolis wordt verzameld en geproduceerd door de geafrikaniseerde honingbij. Deze bij oogst het dunne harslaagje van de jonge ongeopende bladknoppen van de Alecrimplant (een rozemarijnstruik: Baccharis Dracunculifolia) die alleen te vinden is in de Braziliaanse hooglanden. De Alecrimplant beschermt haar jonge ongeopende bladknoppen tegen virussen, bacteriën en schimmels met speciale ingrediënten die uitzonderlijk hoge concentraties antioxidanten, fytochemicaliën, flavonoïden, etherische oliën en het unieke artepillin-C bevatten.
De aanwezigheid van artepillin-C geeft groene propolis zijn pittig/pikante smaak, een typerend kenmerk en een indicator voor de kwaliteit van het product. 

Waterkers

Waterkers is rijk aan kalium, jodium, calcium, fosfor, mangaan en magnesium en een ware bron van vitamine K, C en A. Het heeft sterke antioxidante eigenschappen die de vorming en werking van vrije radicalen tegengaan.
Waterkers (Nasturtium officinale) heeft een lange geschiedenis van vele toepassingen die teruggaan tot in de Griekse oudheid. Het is een inheems Europees kruid, maar wordt over de hele wereld geteeld. Waterkers is een goede bron van luteïne en bètacaroteen, twee belangrijke componenten in het voorkomen van UV-schade en het behoud van een gezonde huid. Zij vormen de sleutel tot het tegengaan van de veroudering van de huid. Waterkers is ook rijk aan antioxidanten en bevat glucosinolaten: wateroplosbare fytochemicaliën die zwavel bevatten en een reinigende werking hebben.

Granaatappel

Granaatappelextract werkt ontzurend en is een uitstekende bron van antioxidanten, rjik aan vitamine A, C en E, foliumzuur, bètacaroteen, zink, selenium, magnesium en fosfor.
Granaatappel (Punica granatum), bekend om zijn talrijke kwaliteiten, is een essentieel element in de natuurlijke medicijnkast. Granaatappels worden al duizenden jaren gebruikt en zijn ook in de moderne wereld bijzonder populair. Granaatappelextract  bevat antioxidanten die vrije radicalen bestrijden. Het extract is ook een grote bron van vitamine A, C en E, en bevat foliumzuur. Het is ideaal voor het stimuleren van het immuunsysteem: een granaatappel bevat ongeveer 40 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine C voor een volwassene. Enkele van de belangrijkste componenten die de granaatappel zijn bijzondere eigenschappen geven zijn de overvloedig aanwezige natuurlijke fenolen, zoals ellagitannines en flavonoïden, die zich vooral in de vruchthuls bevinden. Deze antioxidanten zijn bijzonder gunstig voor het lichaam. 

Zoethout

Zoethout bevat een rijk aantal werkzame stoffen zoals flavonoïden, vluchtige oliën, plantensterolen, coumarine, glycosiden, asparagine, chalconen en glycyrrhizinezuur.
Zoethout (glycyrrhiza glabra) heeft als kruidenmiddel een indrukwekkende lijst van goed gedocumenteerde toepassingen en is waarschijnlijk een van de meest over het hoofd geziene kruiden. Honderden werkzame stoffen werden in zoethout geïdentificeerd, met inbegrip van flavonoïden, vluchtige oliën, asparagine, chalconen, diverse plantaardige oestrogenen (fyto-oestrogenen). De voornaamste stof in het kruid, glycyrrhizine (wat tot 50 keer zoeter is dan suiker) heeft talrijke gunstige effecten op het lichaam, wat zoethout een waardevol kruid maakt.

Natuurlijke middelen voor een sterk geheugen en ee...
TO DO in oktober!

'Onze natuurlijke garantie voor een gezonder leven'

Bio - puur genieten