fbpx Bioplaza - beter natuurlijk

Bioplaza

Ringlaan 212, 3900 Pelt (B)
Vragen? Bel 011 66 32 37 of mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zoek
Search - Easy Blog
Search - Categories
Search - Contacts
Search - Content
Search - News Feeds
Search - Tags

Nieuws - Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op vlak van gezonde voeding

Bioplaza - nieuws

Nieuws over gezonde voeding en blijf op de hoogte van wat er leeft bij Bioplaza.

Een Woordje Over Ayurveda

Een Woordje Over Ayurveda

Ayurveda is vooral een filosofie en een levenskunst. Ook staat Ayurveda sinds mensenheugenis bekend om zijn gezondheidsondersteunende krachten. Deze duizenden jaren oude praktijk uit India bekijkt de mens in zijn totaliteit. Ze bekijkt de mens als een fysiek, affectief, mentaal en spiritueel wezen. Ayurveda is ontstaan in het oude India en ze draagt ook duidelijk een Indiase signatuur. Toch is de leer ervan ook toegankelijk voor en toepasbaar binnen onze westerse levensstijl. De basisprincipes van Ayurveda geven de essentie ervan weer en die gelden overal ter wereld. Gezond verstand, mensenkennis en het streven naar geluk en gezondheid kennen immers geen grenzen.

Ayurveda is de wetenschap van het leven en hoge ouderdom. Het is geen medisch systeem zoals de allopathie of de homeopathie. Ayurveda is gebaseerd op een gecombineerde studie van lichaam, zintuigen, geest en ziel. Het is een holistische benadering. Het evenwicht tussen lichaam, zintuigen, geest en ziel houdt verband met ziekte en gezondheid. Homeostase van het innerlijk wordt beschouwd als het afwezig zijn van ziekten. De oorsprong van ziekte dateert uit dezelfde tijd als de oorsprong van het leven zelf. De strijd tussen de ziekteverwekkende elementen en de elementen die ziekten genezen en voorkomen moet al aan de gang zijn sinds het begin van leven. Het exacte begin van ayurveda is niet precies geweten maar men neemt aan dat de originele teksten 10 miljoen strofen hadden in duizend hoofdstukken. De benadering van ayurveda is uitgebreid en heilzaam doordat ze de nadruk legt op het bevorderen van de positieve gezondheid door het evenwicht tussen lichaam en geest. De sterkte van ayurveda is het bevorderen van de gezondheid door het voorkomen van ziekten.

Jaarlijks verlof
Biologische bananentelers ...

'Onze natuurlijke garantie voor een gezonder leven'

Bio - puur genieten