fbpx Bioplaza - beter natuurlijk

Bioplaza

Ringlaan 212, 3900 Pelt (B)
Vragen? Bel 011 66 32 37 of mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zoek
Search - Easy Blog
Search - Categories
Search - Contacts
Search - Content
Search - News Feeds
Search - Tags

Nieuws - Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op vlak van gezonde voeding

Bioplaza - nieuws

Nieuws over gezonde voeding en blijf op de hoogte van wat er leeft bij Bioplaza.

Kruid je leven met Mill & Mortar

Kruid je leven met Mill & Mortar

Weet je hoe sterk de kwaliteit van kruiden en specerijen kan verschillen? Heb je enig idee waar je specerijen vandaan komen, waar ze worden geoogst en hoe deze worden verwerkt?
En weet je welke uitzonderlijke smaakervaring je te wachten staat bij het kiezen van iets écht goed?

In de afgelopen jaren kenden we verschillende ontdekkingsgolven van hoge kwaliteitsproducten binnen de wereld van de koffie, thee en zouten.
Nu is eindelijk de fijne wereld van de maakmakers aan de beurt!
Mill & Mortar werd opgericht om het vuur aan de schenen te leggen van de klassieke kruiden- en specerijenmerken.
Samen maken we het verschil!

Duurzame handel, een bewuste keuze

Mill & Mortar koopt de meeste van hun specerijen rechtstreeks bij onafhankelijke landbouwcoöperatieven uit Sri Lanka. Wat maakt hun specerijen bijzonder?

Duurzaam gebruik van landbouwgronden

De boeren waarmee Mill & Mortar samenwerken, hebben een duidelijke passie voor hun grond. Ze verbouwen deze volgens het ‘Kandyan Forest Garden’ principe. Dit betekent dat elke boer een groot aantal verschillende specerijen, planten en bomen cultiveert en er enkel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke bemesting en ongediertebestrijding. Dit alles maakt dat de forest garden floreert en de bodem vruchtbaar blijft. Deze pure vorm van landbewerking draagt bij tot een duurzaam en ecologisch landgebruik.

Biologische specerijen hebben een betere en sterkere smaak wanneer hun essentiële oliën op natuurlijke manier ontwikkelen, dus zonder het gebruik van artificiële meststoffen.

Hoge kwaliteit als drijfveer

Mill & Mortar betaalt de boeren 30 tot 100% meer dan de gemiddelde wereldmarktprijs. Een deel van deze premie gaat naar opleidingen en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden. De boeren ontvangen bovendien vóór ze oogsten al een deel van hun opbrengst. Zo kunnen ze zich concentreren op hun gewassen, zonder te worden verleid deze te moeten oogsten en verkopen uit geldnood, nog voordat ze volledig zijn volgroeid.

Een klein greepje uit het gamma

Flaming Dust

In deze BBQ-tijd is Flaming Dust de beste keuze voor het grillen van vis en rood vlees. Deze blend bestaat uit venkel, zoethout, steranijs en een pittige toets van chili, gerookte paprika en gember.

Five Spice

Eén van de meest populaire specerijen uit de traditionele Aziatische keuken. Gebruik bij magere vlees- en wokgerechten. Ook heerlijk als basis voor een marinade met gember en soya.

Happy Roots

Maak je groenten blij met deze blend op basis van lookpoeder, rozemarijn, sesam en chili. Voor alle groente- en aardappelgerechten.

Karl Otto

De kern van deze oogstrelende blend bestaat uit eekhoorntjesbrood afgewerkt met een toets van look, peterselie en blauwe korenbloem. Ideaal voor risotto’s en sauzen.

 In het gamma van Mill & Mortar zijn ook heel wat kruidenmengelingen te vinden zonder toevoeging van zout, ideaal dus voor mensen met een zoutarm dieet!

 

Aloe Vera-sap: Topverzorging voor maag en darmen
Yokuu: schoonmaken samen met de natuur

'Onze natuurlijke garantie voor een gezonder leven'

Bio - puur genieten