fbpx Bioplaza - beter natuurlijk

Bioplaza

Ringlaan 212, 3900 Pelt (B)
Vragen? Bel 011 66 32 37 of mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zoek
Search - Easy Blog
Search - Categories
Search - Contacts
Search - Content
Search - News Feeds
Search - Tags

Nieuws - Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op vlak van gezonde voeding

Bioplaza - nieuws

Nieuws over gezonde voeding en blijf op de hoogte van wat er leeft bij Bioplaza.

Tips voor gezond en mooi haar

Tips voor gezond en mooi haar

Haar dat er mooi, glanzend, sterk en vol uitziet. Wie wil dat niet? Hieronder geven we enkele tips voor een betere haarverzorging:

- Gebruik je krul- en/of stijltang zo min mogelijk. De warmte uit deze apparaten beschadigt je haar en droogt je haar uit.

- Was je haar niet te vaak. In shampoos zitten vaak agressieve reinigingsmiddelen die droog haar en een jeukende hoofdhuid veroorzaken.

- Ga voorzichtig met nat haar om. Wanneer je haar nat is, is het extra breekbaar en gevoelig en kan het sneller afbreken. Borstel je haar dan ook nooit wanneer het nog helemaal nat is.

- Gebruik regelmatig een haarmasker. Alleen conditioner en andere verzorgende haarproducten zijn niet genoeg. Soms heeft je haar behoefte aan iets extra’s, aan verdere verzorging. Een haarmasker heeft vaak voedende ingrediënten en is veel intensiever dan conditioner.

- Eet de juiste dingen. Voor gezonde haren is het belangrijk dat je genoeg proteïnen binnenkrijgt. Deze zorgen voor de haargroei. Wanneer je niet genoeg proteïnen binnenkrijgt kan dat ook leiden tot dunner haar. Proteïnen zitten in vis, eieren, peulvruchten, sojaproducten en yoghurt. Ook mineralen als zink, ijzer en koper zijn belangrijk. Ijzer zit voornamelijk in groene groenten en rood vlees, zink vind je terug in vlees en vis, koper zit in lever, groenten, zaden en noten. Ook vitaminen zijn belangrijk voor een gezonde bos haar. Vitamine A is goed voor een gezonde huid en hoofdhuid en zit vooral in groenten. Vitamine B en C zijn goed voor de bloedcirculatie, haargroei en haarkleur. Wanneer je voldoende vitamine B en C binnenkrijgt, is je haar soepel en gaat het minder snel splijten. Vitamine B en C komen onder andere voor in groenten, fruit en granen.

- Stem de haarverzorging af op jouw type. Vet haar: Gebruik een milde shampoo die de hoofdhuid niet irriteert om te voorkomen dat het haar nog vetter wordt. Smeer je haar 1 keer per week in met een vet product zoals jojobaolie. Je huid hoeft dan zelf geen talg meer te produceren. Normaal haar: Gebruik een verzorgende shampoo en conditioner, ga regelmatig naar de kapper om de haarpunten bij te werken en beperk het gebruik van stylingapparaten. Bescherm het haar ook tegen de zon en de hitte van de föhn. Droog haar: Was het haar niet te vaak. Gebruik een shampoo en conditioner met vochtinbrengende werking. Borstel je haar pas wanneer het droog is, hiermee stimuleer je de talgproductie en verdeel je de vetten over het haar. Gecombineerd haar: Bij gecombineerd haar heb je last van een vette hoofdhuid, maar de rest van je haar is droog en breekbaar. Gebruik dan best een milde shampoo. Gebruik ook altijd een conditioner na het wassen van je haar, maar gebruik de conditioner alleen in de punten. Ook stylingproducten gebruik je best niet op de hoofdhuid. Dat zal het alleen maar vetter maken. Beschadigd haar: Verzorg je haar met producten die gemaakt zijn voor beschadigd haar en die het haar herstellen en versterken. Daarnaast is het belangrijk dat je je haar goed tegen de zon beschermt.

Biogezond februari 2017 pagina 30-32.

Opendeurdagen 17 en 18 Maart
De 6 beste alternatieven voor koffie

'Onze natuurlijke garantie voor een gezonder leven'

Bio - puur genieten