fbpx Bioplaza - beter natuurlijk

Bioplaza

Ringlaan 212, 3900 Pelt (B)
Vragen? Bel 011 66 32 37 of mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zoek
Search - Easy Blog
Search - Categories
Search - Contacts
Search - Content
Search - News Feeds
Search - Tags

Nieuws - Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op vlak van gezonde voeding

Bioplaza - nieuws

Nieuws over gezonde voeding en blijf op de hoogte van wat er leeft bij Bioplaza.

De 6 beste alternatieven voor koffie

De 6 beste alternatieven voor koffie

Een dampende kop koffie lijkt soms het antwoord op alles, maar wat drinken mensen die geen koffie lusten of werknemers die wel eens afwisseling kunnen gebruiken voor hun opkikker?

De meeste mensen vallen terug op koffie als ze een opkikker kunnen gebruiken, maar welke alternatieve dranken zijn er. Niet iedereen staat even wild van koffie en sommige mensen zijn het misschien gewoon even beu gedronken. Welke dranken beloven hetzelfde effect?

 

1. Matcha groene thee

Matcha is het fijne poeder dat je krijgt als je theebladeren maalt. De voordelen verbonden aan het drinken van groene thee, zijn algemeen bekend. Wie matcha drinkt, drinkt eigenlijk de bladeren zelf. Dat wil zeggen dat de voordelen van groene thee nog beter geconcentreerd zijn in de drank. Matcha bevat genoeg cafeïne om je een energiestoot te bezorgen, maar het bevat ook L-theanine en aminozuren die je doen relaxen, zonder dat je je flauw voelt worden.

 

2. Koffie van paardenbloemwortels

Paardenbloemwortelkoffie is een populair alternatief voor mensen die van de smaak van koffie houden, maar hun cafeïneconsumptie een beetje willen terugschroeven. Deze ‘koffie’ is eigenlijk een natuurlijke cafeïnevrije kruidenthee. Een kruidenthee die wordt gemaakt van de wortels van paardenbloemen en calcium en magnesium bevat, twee ingrediënten die belangrijk zijn bij de aanmaak van energie.

 

3. Warme cacaos

Warme cacaomelk is de super food variant van de meer ingeburgerde warme chocolademelk. Het levert goede chemicaliën zoals Anandamide, die je helpen om je dag positief te starten. Drink je deze warme cacao met mate dan kan het veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Cacaobonen zijn ook rijk aan magnesium en kunnen helpen bij het regelen van je bloeddruk en je cholesterolgehalte verlagen.

 

4. Masala chai

Een mengeling van kaneel, gember, kardemom, nootmuskaat en andere traditionele Indiase specerijen. Deze kruidige en aromatische thee is afkomstig uit India, maar kan ondertussen in de meeste cafés met een thee-assortiment besteld worden.

Masala chai, of chai thee, is een zwarte thee-mix, wat betekent dat er genoeg cafeïne in zit om je energieniveau op peil te houden.

 

5. Warme Maca

Maca, ook wel Peruaanse ginseng genoemd, is een plantje dat afkomstig is uit het Peruviaanse Andesgebergte. Het is vooral bekend om zijn kracht om alles dat uit balans is, weer in balans te brengen, en voor de energieboost die het geeft.

Maca is verkrijgbaar in poedervorm en wordt vaak toegevoegd aan smoothies en lattes, maar je kan er ook een variant op chocolademelk mee maken. De smaak wordt beschreven als zoet en aards, maar sterk. Het is dan ook aan te raden om met kleine dosissen te beginnen en langzaam op te bouwen om er een beetje aan te wennen.

 

6. Kurkuma thee

Kurkamathee wordt in India al jaren gedronken voor het positieve effect die het heeft op de gezondheid. Naast dat het bekend is om de sterke smaak en de gouden kleur, moeten ook de vitaminen die erin zitten niet onderschat worden. De vitaminen in kurkumathee zorgen niet alleen voor een verhoogd energieniveau, het verbetert ook je immuunsysteem. Een wonderdrankje voor op kantoor dus.

Weet je dus even niet wat drinken en heb je zin om wat te experimenteren? Enkele gezonde alternatieven voor koffie die je een hele dag op de been houden.

Bron: http://www.jobat.be/nl/artikels/de-6-beste-alternatieven-voor-een-kop-koffie/

Tips voor gezond en mooi haar
Moederdag

'Onze natuurlijke garantie voor een gezonder leven'

Bio - puur genieten