fbpx Bioplaza - beter natuurlijk

Bioplaza

Ringlaan 212, 3900 Pelt (B)
Vragen? Bel 011 66 32 37 of mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zoek
Search - Easy Blog
Search - Categories
Search - Contacts
Search - Content
Search - News Feeds
Search - Tags

Nieuws - Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op vlak van gezonde voeding

Bioplaza - nieuws

Nieuws over gezonde voeding en blijf op de hoogte van wat er leeft bij Bioplaza.

To Do

to do

To Do

01/03 Degustatie Ginger Love en Ojas Ayurvedische supplementen. Ojas zal aanwezig zijn van 12.30u.tot 16.30u.22/03 Antipodes Gezichtsverzorging.

 

Antipodes


Antipodes is een uniek merk gezichtsverzorging uit Nieuw Zeeland. Op vrijdag 22 maart kan u van 12.00u tot 17.00u persoonlijk huidadvies krijgen van een Antipodes-specialiste. Indien u graag persoonlijk advies wenst is het aan te raden om een afspraak te maken zodat u zeker weet dat er voldoende tijd voor u is om kennis te kunnen maken met dit mooie natuurlijke merk. Bij aankoop van twee Antipodes-producten naar keuze ontvangt u bovendien een fijn cadeau van Antipodes!

Maart: lentemaand is zuiveringsmaand

Lentemaand

Februari heeft ons al heel wat lentegevoel gebracht, maar de échte lente, die begint uiteraard pas in maart. Daarom is maart bij uitstek dé maand om ons lichaam eens te ontdoen van alle gifstoffen.
Er zijn verschillende producten op de markt die jou hierin kunnen ondersteunen. Onder meer berkensap en Flor-essence zijn hier goede voorbeelden van. Laten we deze eens van nader bekijken.

Berkensap

Berkensap diearoma
Iedereen heeft al wel eens gehoord van berkensap. Berkensap is een drankje dat veel gezonde eigenschappen blijkt te bevatten. Berkensap is het sap dat in het voorjaar rechtstreeks getapt wordt uit de berkenbomen. Berkenwater is een reinigende drank. Het ondersteunt ons immuunsysteem en door de reinigende werking kan het ook een goede ondersteuning zijn bij gewrichtsklachten. Berkenwater kan ook ingezet worden voor een goede mondhygiëne. Deze eigenschap kan worden toegeschreven aan xylitol. Xylitol is een natuurlijk suikeralcohol dat van nature in de berkenschors zit. Xylitol zou gaatjes kunnen voorkomen omdat gebit-aantastende bacteriën deze stof niet als voedselbron kunnen gebruiken.
Vroeger werd berkenwater ook gebruikt tegen haaruitval en roos. Ook vandaag worden er nog steeds haarverzorgingsproducten verkocht op basis van berkenwater.
Door de xylitol in berkenwater smaakt berkenwater licht zoet en is het ook een klein beetje siroopachtig. Buiten xylitol bevat het water ook nog aminozuren, proteïnen, vitaminen en mineralen.
Dit water heeft ook een ondersteunende werking op de nieren. Het is in staat om giftige afvalstoffen, die alleen de lever kan verwerken, te neutraliseren en te elimineren.
Ook voor de huid is berkenwater zeker inzetbaar. Ze vernieuwt de huidcellen en beschermt onze huid tegen oxidatieve stress zoals UV-stralen en vervuiling.

Bron: http://www.moniquevandervloed.nl<http://www.moniquevandervloed.nl>;

Flor Esssence

Flor Essence

Flor-essence is een kruidenmengsel dat we dankzij de Ojibwa-indianen hebben leren kennen. Het heeft de afgelopen jaren over heel de wereld succes gevonden. Flor-essence wordt ondertussen in meer dan 25 landen aangeboden. Het bestaat uit een mengsel van 8 kruiden die gegarandeerd natuurzuiver geteeld zijn. Een breed spectrum aan ongeraffineerde kruiden brengt het lichaam in evenwicht zodat het zichzelf terug kan optimaliseren. Flor-essence wordt traditioneel bereid op basis van water zodat het maximaal opgenomen kan worden. Het is een product dat zeer veilig is om dagelijks en langdurig te gebruiken. Alle ingrediënten zijn streng getest op zuiverheid, kwaliteit en kracht. Flor- essence bevat geen alcohol of conserveermiddelen.

De 8 kruiden die in flor-essence verwerkt zitten zijn kliswortel, rode iep, Turkse rabarberwortel, kelp/zeewier, gezegende distel en rode klaver.
Kliswortel ondersteunt de inwendige reiniging en het immuunsysteem. Het zorgt ook voor een goede vochtbalans. Kliswortel bevat inuline, flavonoïden (met inbegrip van quercetine) en tannines. Het heeft een kruidige, bittere smaak en is goed voor de spijsvertering. Kliswortel wordt geteeld in Noord-Amerika en is gegarandeerd natuurzuiver.

Rode iep helpt en verzorgt het spijsverteringskanaal met slijmstof uit zijn schors. Het alkaliseert door de PH in het spijsverteringskanaal meer in evenwicht te brengen. Het wordt duurzaam geoogst door enkel kleine hoeveelheden tegelijk te oogsten. Rode iep groeit in Noord-Amerika in de vrije natuur.

Turkse rabarberwortel is goed voor een normale stoelgang, ondersteunt de blaas en urinewegen. Het helpt ook te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals vrije radicalen. Turkse rabarberwortel is goed voor een normale darmpassage en bevordert een gezonde spijsvertering. Het wordt geteeld in Noord-Amerika.

Kelp/zeewier bevat alginaten die de darmen beschermen en reinigen. Het levert mineralen, met inbegrip van jodium, voor het behoud van een gezonde schildklierfunctie en ondersteuning van de stofwisseling. Het wordt geoogst in zuiver water nabij Ijsland en is gegarandeerd natuurzuiver.

Gezegende distel bevat in de bloemtop “cnicine”. Dit is een bitterstof dat goed is voor de maagfunctie en de darmen. Dit draagt op zijn beurt bij tot een harmonieuze spijsvertering. Gezegende distel wordt geteeld in Noord-Amerika en is ook gegarandeerd natuurzuiver.

Rode klaver bevat isoflavonen (blad en bloesem) is goed voor de hartfunctie en de elasticiteit van de bloedvaten. Hierdoor kan het bloed normaal stromen en draagt het bij aan de verwijdering van afvalstoffen. Rode klaver bevat nutriënten die bijdragen tot een evenwichtig en natuurlijk werkend menselijk lichaam.

Bron: Ojibwa De roeck

To Do
Tips voor een positieve instelling in het leven

'Onze natuurlijke garantie voor een gezonder leven'

Bio - puur genieten