fbpx Bioplaza - beter natuurlijk

Bioplaza

Ringlaan 212, 3900 Pelt (B)
Vragen? Bel 011 66 32 37 of mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zoek
Search - Easy Blog
Search - Categories
Search - Contacts
Search - Content
Search - News Feeds
Search - Tags

Nieuws - Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op vlak van gezonde voeding

Bioplaza - nieuws

Nieuws over gezonde voeding en blijf op de hoogte van wat er leeft bij Bioplaza.

Waarom niet eens paksoi?

Waarom niet eens paksoi?

Bladgewassen zijn de eerste groenten die het voorjaar buiten in volle grond worden geoogst. Deze gewassen groeien relatief snel en kunnen meestal ook tegen de nog wat lagere temperaturen. Paksoi kan al zes weken na het planten geoogst worden maar kan niet zo goed tegen de kou en de korte dagen. Met een beetje geluk is het voorjaar warm genoeg en laat dat nu net het geval zijn.

De voorwaarden om een paksoi goed te kunnen telen zijn een aangename temperatuur en voldoende voeding en vocht. Wanneer er niet voldaan wordt aan deze voorwaarden dan gaat de plant voortijdig bloeien, iets wat zeer snel kan gaan. De bloeistengels die hiervan het gevolg zijn, zijn ook eetbaar, maar de paksoi wordt wel minder lekker.

De paksoi is afkomstig van de kolenfamilie. Dit maakt hem extra kwetsbaar, onder andere voor duiven die de plant kort vreten. Een mogelijke oplossing hiervoor is de plant afdekken met een acryldoek of met netten. Verder is er ook de aardvlo, een klein springbeestje dat het donkergroene blad met tientallen kleine gaatjes perforeert. Het is mooi om te zien als je het blad tegen het licht houdt maar minder mooi voor een kwalitatief goede oogst.

Paksoi bevat veel vocht en ook relatief veel vitamine C. De beste methode om deze te behouden en de groente knapperig te houden, is kort roerbakken in wat olie. Voeg eerst de in stukjes gesneden steel toe, op het laatst de in reepjes gesneden bladeren tot deze wat geslonken zijn. Paksoi is ook lekker in Aziatische gerechten.

Bron: Udea

Voedingstips bij hooikoorts
Agenda

'Onze natuurlijke garantie voor een gezonder leven'

Bio - puur genieten